Prudká rozkoš – Linnea May – recenze

Jack Shakespearow/5. února 2023/Romantické a erotické/5 min. číst
Prudká rozkoš – Linnea May – recenze

Prudká rozkoš - Linnea May - recenze

Knižní recenze: Prudká rozkoš

Autorka: Linnea May

Celkové hodnocení:

Doplňující informace:

  • Vydavateľství: Ikar
  • Recenzent knihu četl: 2,5 hodiny
  • Počet stran: 232
  • Rok vydaní: 2020
  • ISBN: 9788055173825
  • Originální název: Violent Delights

Kniha, která vzbudí množství očekávání, ale ne u každého čtenáře je i naplní…

Lianne za sebou nemá zrovna dobré období, a tak nedopatřením udělá něco, čím pomýlí Josepha – muže, jehož mysl i tělo prahnou jen po jednom. A tento krok s sebou nese nemalé následky. Ocitá se v jeho domě a netuší, kde je a proč se tam dostala. Zdá se, že Josephův záměr je jasný, a ačkoli mu Lianne nerozumí, pomalu zjišťuje, že se naplňují její nejtemnější sexuální představy.

Obsah

Stává se jeho otrokyní a přestává myslet na to, co se odehrává ve světě tam venku. Joseph to však dělá v mylné víře, že oba se situací souhlasí, a Lianne ho přitahuje mnohem více než všechny dívky, které jeho dům navštívily před ní. Je právě strach z nepoznaného tím, co dokázalo mezi nimi dvěma vytvořit atmosféru, jakou dosud nezažil? A přijde jednou na to, že se zmýlil a unesl jinou dívku?

„Můj domácí miláček je tady, protože se tak sama rozhodla, ačkoli ji může skutečnost lekat. Souhlasila s mou nabídkou koupit si ji a nyní dokazuje, že je dokonalá otrokyně, nastavená přesně podle mých požadavků.“Linnea May

Ve srovnání s jinými erotickými romány působí Prudká rozkoš spíše jako delší povídka. Krátké kapitoly a žádné odbočky v ději, které by zbytečně prodlužovaly rozsah, dělají z knihy příběh, který je skutečně možné přečíst na jeden zátah – což jistě ocení ti, kteří hledají lechtivé dynamické čtení, které by zvládli za pár hodin. Pokud však čtenář bude očekávat, že více pozná postavy, jejich myšlenky a pozadí jejich činů, po dočtení celé knihy bude v rozpacích a nevyhne se pocitu, že kniha „skončila“ dříve, než se stihlo udát cosi převratného.

Děj není nijak rozvětvený a nikam ani neodbočuje. Autorka přímočaře vykresluje jednu dějovou linii, která je pro jistý okruh čtenářů sice atraktivní, avšak tato „strategie“ má i nežádoucí účinky. Čtenáři, kterému nestačí jen dialogy a sexuální scény, budou chybět detailnější informace, případně vysvětlení jistých faktů, bez kterých příběh jako celek může působit nedůvěryhodně, nelogicky a amatérsky.

„Na tváři má moderní krátké strniště, do levého oka mu padají vlasy, jinak načesané dozadu. Těžko rozeznám detaily, ale vím, že je krásný. Kdybychom byli někde jinde, vyrazil by mi dech, ale teď se ho bojím.“Linnea May

Prudká rozkoš se ovšem čte nesmírně rychle a snadno. Nejde o mistrovské dílo, spíše o jednoduché vyprávění, ve kterém si pozici vypravěče půjčují Lianne i Joseph. Námět knihy je zajímavý, začátek příběhu má rychlý spád, takže si kniha okamžitě získá čtenářovu pozornost. Konec románu se nese ve stejném duchu jako zbytek knihy – je přímočarý, dost prvoplánový a čtenáře ničím nepřekvapí.

Knihu Prudká Rozkoš si můžete zakoupit zde:

Závěr

Je obtížné říci, zda je kniha dobrá nebo špatná. Závisí to totiž na tom, kdo a s jakými očekáváními ji bude číst. Prudká rozkoš dokáže zanechat dobrý dojem, ale i rozporuplné pocity, protože zajímavý námět zde ostře kontrastuje s jeho jednoduchým zpracováním. Jedná se skutečně o prosté vyprávění, ať už po obsahové, nebo jazykové stránce, které neobsahuje žádné prudké zvraty nebo hlubší pohled do mysli postav. Autorka se soustředí jen na to, aby čtenáři podala tento příběh, přičemž na to, abyste měli pocit, že mnoho věcí zanedbala, se nemusíte řadit k náročnějším čtenářům. Každopádně, příběh má jiskru a spád, čte se nesmírně rychle, a to, jaké dojmy ve vás zanechá, závisí především na vašem očekávání.

My však knihu hodnotíme následovně – škoda dobré myšlenky, která mohla být více rozvinutá. Pokud by autorka přidala do děje více postav, postavila se k hlavním charakterům o něco zodpovědněji a přidala by jim i nějaký povahový rys, případně by se trochu pověnovala jejich minulosti, mohla by Prudká rozkoš být opravdu dobrým příběhem. Takhle je to jen krátká erotická romance s předvídatelným dějem, která ničím nepřekvapí.

Pro koho doporučujeme:

  • pro ty, kteří hledají erotický příběh, který přečtou za jeden den a nemají chuť na dlouhé romány sestávající z několika částí
  • pro čtenářky, které hledají jednoduchý erotický román a nechtějí v knize hledat nic víc

Plusy

  • námět, který zaujme
  • rychlé čtení

Mínusy

  • děj ničím nepřekvapí
  • jednoduchá zápletka bez přidané hodnoty
  • prvoplánová dějová linie a bezduché hlavní postavy

Informace o knize

  • Postavy:
    • Lianne
    • Joseph
  • Série: Violents
  • Část: 1.
  • Navazují na sebe jednotlivé díly?: Ne
  • Žánr: erotický román
  • Styl: erotický
  • Témata: sex, vzrušení, únos

Redakce Ideahunter.cz doporučuje

Zvrhlý král - Rina Kent - cena

Zvrhlý král

Mám jednoduchý plán. Dokončit školu Royal Elite a dostat se na vysněnou univerzitu. Stačí ale jediný pohled od krále školy a celý můj plán shoří na popel. Jediný pohled a zadusí mě. Jediný pohled a vynese můj rozsudek smrti. Jeho první slova promění můj život v nenapravitelný chaos. „Zničím tě.“ Všechno na Aidenu Kingovi je černé. Černá mysl. Černé srdce. Černá duše. Měla jsem držet jazyk za zuby a přetrpět čas, který mi ještě zbýval.  Tato kniha je součástí trilogie, nejedná se o samostatný román.…číst více

Knihu koupite v eshopu: 

Pořádný terno - Lauren Blakely - cena

Pořádný terno

Bylo mi řečeno, že jsem nemálo obdařenej. A nemyslím jen tím, co mám v kalhotách. Mám taky výkonnej mozek a srdce ze zlata. Svoje dary rád využívám naplno – celou tu dokonalou výbavu. Můj život běží jako na drátkách…Dokud se neocitnu v koutě, kam mě zahnala jedna sexy spolubydlící, a je z toho pořádně žhavý… peklo.V tomhle městě se totiž byt hledá ještě hůř než opravdová láska, takže se do jednoho musím nasáčkovat s ukrutně sexy a úžasnou mladší sestrou svýho kámoše. Když musíš, tak musíš….číst více

Knihu koupite v eshopu: 

Moje vina - Mercedes Ron - cena

Moje vina

Nicholas Leister byl stvořen, aby mi znepříjemňoval život. Vysoký, modré oči, vlasy černé jako noc… Zní to skvěle, že? Ne tak skvěle, když zjistíte, že se z něj stane váš nevlastní bratr a představuje vše, před čím jste odjakživa utíkali. Nebezpečí – to bylo první, co mě napadlo, když jsem se s ním seznámila a zjistila, že před svým tátou miliardářem skrývá dvojí život. Jak jsem se do něj mohla zamilovat? Snadno. Člověk s takovýma očima dokáže obrátit váš svět vzhůru nohama.…číst více

Knihu koupite v eshopu: 

Poslední aktualizace: 2. 12. 2023

Jack Shakespeare

Jack Shakespearow

Jack Shakespearow je mistr slova. Psaní mu dává křídla. Na křídlech fantazie objevuje nepoznané, z ptačí perspektivy se dívá na svět a popisuje jeho rozmanité barvy, lidi, věci a věcičky tohoto světa. Jelikož se jeho poslední sbírka básní Hladový jako spisovatel moc neprodává, přivydělává si u nás psaním recenzí a blogů. A dělá to opravdu dobře.

Přidat komentář

Pro lepší online zážitek používáme „cookies“. Díky nim přesněji analyzujeme návštěvnost, upravujeme reklamu a uživatelská nastavení. Souhlasíte se zpracováním souvisejících osobních údajů?

Více o cookies