Nízkokalorické těstoviny – Myslí v Asii – recept
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme do hrnce a osmahneme na malém...
Dýně nebo cuketa spolu s čerstvou šalvějí jsou skvělou kombinací, která vynikne v různých jídlech. Doporučuji vyzkoušet například rizoto s dýní a šalvějí či krémovou cuketovou polévku se smaženými lístky šalvěje. Ale můj nejoblíbenější recept je tento. Těstoviny s dýní a šalvějí, kde ve vedlejší roli vystupují i kešu oříšky, dýňová semínka a grilovací koření na zeleninu Sonnentor, které tomuto jídlu dodává jedinečnou chuť.
1. Na olivovém oleji restujeme cibulku a v mezidobí si očistíme a nakrájíme klasickou bílou dýni na nudličky. Druhů a odrůd dýní je mnoho, ale pro tento recept se více hodí dýně, která se nazývá také chřestová nebo „dýně na vaření“, která se texturou a chutí podobá cuketě.
Za vyzkoušení určitě stojí i varianta tohoto jídla se špagetovou dýní. Ta je známá tím, že se díky struktuře dužiny dá po uvaření rozdělit na dlouhá vlákna – „špagety“ a používá se v receptech jako náhrada těstovin.
2. Dýni dusíme na slabém ohni cca 10 minut. Osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou žlutou cuketu, černý mletý pepř, čerstvé lístky šalvěje nakrájené nadrobno a grilovací koření na zeleninu Sonnentor a vaříme dalších 10 minut.
Grilovací koření na zeleninu Holy Veggie obsahuje mimo jiné i řasu Nori 3 % či směs květin, růžovou chrpu 6,4 % a měsíček 5,4 %. Řasu Nori asi znáte spíše jako „obal“, do kterého se balí sushi, ale má i jiné všestranné využití v gastronomii a tomuto koření dodává specifickou nezaměnitelnou chuť.
3. Křupavý efekt a množství zdravých tuků a bílkovin dodáme jídlu přidáním nadrobno nakrájených kešu oříšků a dýňových semínek. Společně dusíme ještě 5 minut a omáčka je hotová.
4. Samozřejmě můžete k omáčce zvolit své oblíbené těstoviny, já jsem v tomto receptu použil BIO Zero Noodles – nízkokalorické těstoviny, které jsou vyrobeny z konjakové mouky, jsou bezlepkové a vhodné i pro vegany. Jejich příprava je jednoduchá. Opláchněte je pod teplou vodou a vařte 3 minuty.
5. Příprava tohoto jídla vám nezabere více než 25 minut. Je to zdravé lehké sezónní jídlo, které určitě stojí za vyzkoušení. Posypte nastrouhaným chedarem nebo parmezánem a můžete servírovat. Dobrou chuť!
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme do hrnce a osmahneme na malém...
Máte rádi lilek a hlívu ústřičnou? Zkoušeli jste je někdy spojit do jednoho jídla?...
Pro lepší online zážitek používáme „cookies“. Díky nim přesněji analyzujeme návštěvnost, upravujeme reklamu a uživatelská nastavení. Souhlasíte se zpracováním souvisejících osobních údajů?
Více o cookies