Zero fetuccinne s lilkem a hlívou

Tomáš Lukáč/1. prosince 2022/Recepty/5 min. číst

Máte rádi lilek a hlívu ústřičnou? Zkoušeli jste je někdy spojit do jednoho jídla? Toto spojení spolu s dalšími ingrediencemi naleznete v tomto receptu na netradiční omáčku na těstoviny.

  • Čas přípravy: 45 minut
  • Počet porcí: 2–4

Ingredience

  • Lilek: 800 g
  • Hlíva ústřičná: 500 g
  • Rajčata: 150 g
  • Olivový olej
  • Česnek: 3 stroužky
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Černý sezam
  • Kapari
  • Zero fettuccine 385 g: 2 balení

V receptu jsme použili  tyto produkty

Postup

Omáčka

  1. Lilek omyjeme, rozpůlíme, nasolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 200 °C  cca 45 minut.
  2. Na olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěnou, pokrájenou hlívu. Posolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
  3. Po 15 minutách dušení přidáme ještě nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody a dusíme dalších 15 minut.
  4. Z upečeného lilku lžičkou vydlabeme dužinu a přidáme k hlívě. V některých receptech je fajn použít lilek se slupkou, ale do tohoto jídla se více hodí použít jen dužninu. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme, dokud hlíva není měkká.
  5. Do hotové omáčky přidáme ještě kapary a můžeme servírovat. Ozdobíme černým sezamem a petrželovou natí.

Těstoviny

  1. Do tohoto receptu jsem použil nízkokalorické těstoviny Zero fettuccine. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá.
  2. Těstoviny jsou prodávány v nálevu, který slijeme, a následně je propláchneme pod tekoucí vodou.
  3. Vaříme cca 2–3 minuty.
Zero těstoviny – recenze

Pokud vás omrzeli rajčatové či smetanové omáčky na těstoviny a chcete změnu, dejte šanci tomuto zdravému receptu!

Přidat komentář

Pro lepší online zážitek používáme „cookies“. Díky nim přesněji analyzujeme návštěvnost, upravujeme reklamu a uživatelská nastavení. Souhlasíte se zpracováním souvisejících osobních údajů?

Více o cookies