Máte rádi lilek a hlívu ústřičnou? Zkoušeli jste je někdy spojit do jednoho jídla? Toto spojení spolu s dalšími ingrediencemi naleznete v tomto receptu na netradiční omáčku na těstoviny.
Lilek omyjeme, rozpůlíme, nasolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 200 °C cca 45 minut.
Na olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěnou, pokrájenou hlívu. Posolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
Po 15 minutách dušení přidáme ještě nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody a dusíme dalších 15 minut.
Z upečeného lilku lžičkou vydlabeme dužinu a přidáme k hlívě. V některých receptech je fajn použít lilek se slupkou, ale do tohoto jídla se více hodí použít jen dužninu. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme, dokud hlíva není měkká.
Do hotové omáčky přidáme ještě kapary a můžeme servírovat. Ozdobíme černým sezamem a petrželovou natí.
Těstoviny
Do tohoto receptu jsem použil nízkokalorické těstoviny Zero fettuccine. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá.
Těstoviny jsou prodávány v nálevu, který slijeme, a následně je propláchneme pod tekoucí vodou.
Vaříme cca 2–3 minuty.
Pokud vás omrzeli rajčatové či smetanové omáčky na těstoviny a chcete změnu, dejte šanci tomuto zdravému receptu!
Pro lepší online zážitek používáme „cookies“. Díky nim přesněji analyzujeme návštěvnost, upravujeme reklamu a uživatelská nastavení. Souhlasíte se zpracováním souvisejících osobních údajů?